Skip to content Skip to footer

Hoe verloopt een ballonvaart?

Een half uur voor opstijgen komen we samen voor de voorbereiding van de ballonvaart. Terwijl ons team de luchtballon klaar legt, kan je het verzekeringsdocument nalezen en ondertekenen. Daarna volgt een duidelijk briefing van de piloot over de vaart en veiligheid

We blazen de ballon eerst op met koude lucht met een ventilator. Vanaf een redelijk volume, schakelen we de brander in om deze op te warmen. De ballon komt recht te staan en de passagiers kunnen aan boord gaan

Wanneer de luchtballon voldoende op temperatuur is om op te stijgen, geeft de piloot het commando en kunnen we de ballon loskoppelen van de jeep. We zijn vertrokken!

De piloot is je lokale gids doorheen het luchtruim en vertelt je leuke weetjes over de streek en bezienswaardigheden waar je over vliegt. Stel gerust je vragen, hij beantwoordt ze graag.

En vergeet vooral niet te genieten van het zicht en de sfeer vanuit de mand!

Na een uur varen volgt de landing in een open terrein. Passagiers en volgers worden uitgenodigd voor een gezellige after-ballooning met champagne, bier, frisdrank en allerhande hapjes .

Een onvergetelijk met familie, vrienden of als teambuilding

Wat omvat een ballonvaart?

Onze ballonvaarten gaan enkel door in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

Vlieg mee in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen

Een ballonvaart in kleine groep

Puur genieten van de stilte en de wereld onder je voeten, veilig vanuit een luchtballon
Boek je ballonvaart